En son beş Yangın Kapısı Kentsel haber

Wiki Article

Yangın merdivenleri insanların yangın oluştuğu anda hızlı ve palas bir şekilde binayı vazgeçme etmelerini sağlayan bir kayıttır. Yangın çabucak yangın kaçış holüne rast açılan yangın kapısından ilerleyerek yangın merdivenine ulaşılır.

İstanbul merkezli şirketimiz, yangın eminği konusundaki marifet birikimimizi ve deneyimimizi, bedii ve modern layihamlarla birleştirerek dirim alanlarınıza ölçü katmayı hedeflemektedir.

Örneğin yangın merdivenleri koridorların nihayetinde bulunan yangın çıkış baplarıyla mürekkeptir ve koridor çıkışının yangın merdiveniyle birleşimi mecburi bir birliktelik oluşturmaktadır. Yangın merdivenlerinin inşaı yasalarla zaruri kılınmış ve yangın merdiveni yönetmeliğine destelı bazı kurallarla kurulmaktadır.

Yangın merdiveni bapsına tek şekilde kilit ağırlıklamaz. Temelı binalar tasarruf saatleri haricinde hakeza bir yolu yeğleme edebilmektedir. Temelı az katlı binalarda da hırsızlığı önlemek amacıyla yangın kapıları kilitlenebilmektedir.

Yangın kapisinda panik amerikan bar kolu ürkü çabucak bapnın rahat açılması sinein kullanılır. Panik barlı yangın merdiveni bapsı sebebiyle yangın merdivenine muvasala kolaylaşır. Yangın baplarının yangına metanet sınıfları, ekseriya A, B ve C olarak sınıflandırılır.

Çift kanatlı yangın bapları: Bu tip yangın bapları, dü kapı kanadından oluşur ve elan geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı faik direnç gösterirler ve yangının vesair alanlara yayılmasını önlemek midein mutasavvertır.

Çıkış mesafelerinin bapdan alındığı çatı kullanma sınıflarında, bir koridor mideindeki 2 yangın merdiveni arasındaki uzaklık, evetğmurlama sistemi olmayan mimarilarda koridor uzunluğunun nısıfsından ve evetğmurlama sistemi olan mimarilarda ise koridor uzunluğunun 1/3’ünden az olamaz.

Yangın merdivenleri içeriden ve haricen konstrüksiyonlabilmekle beraberinde henüz çok dışarıdan yapılan yangın merdivenleri yeğleme edilmektedir. Bunun taban sebebi arazi yitirilmesine vasıf vermemesi ve henüz az maliyetle hizmetin tamamlanabilmesini katkısızlamasıdır. Temelı binalarda ise yangın merdivenleri binaya yandaki beton merdivenler şeklinde bayındırlık edilirken diğerlerinde muahharen ilave edildikten sonra gestaltlabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına nazaran çeşitli şekillerde özel tasavvur evet da katlanabilir halde bile tasarlanabilmektedir.

Yangın simultane insanoğluın emin bir şekilde boşaltma edilmesi bâtınin yangın kapısı son grado ciddi bir öneme sahiptir.

Kattaki konutların her birinin muhtevainden bir yangın emniyet holünden geçilerek yangın merdivenine ulaşılıyor ise binanın umumi merdiveninin korunumlu Yangın Merdiveni Kapısı olması muktezi değildir.

Yangın Bapsı asliye amacı insanların hüsran görmeden binadan ayrılarak hariçya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Yangın Çıkış Kapısı yangın yerinde binadan emniyetli bir şekilde tahliye olmayı sağlayan bir bapdır. Yangın Çıkış Kapısı yangına dayanıklı malzemelerden kuruluşlmalı, kolaylıkla ve hariçya rast açılmalıdır.

Yangın kapısı kolu evgin durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın bapsı aksesuarıdır. ürkü par olarak da malum bu kollar düzgülü kapı kolu gibi mümkün.

Yangın kapısı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın temellayınca ortaya çıkan dumanın ve koca ısının dünyaarı çıkmasını önlemek yürekin bapnın sapa ciddi kapanması gerekir. Bunu da sağlayan yangın bapsı kilididir.

Report this wiki page